ebbapalvarinnes.blogg.se

The city that nerver sleeps

Kategori: Allmänt


New York 2013
 

Jag tänkte skriva lite om New York, The. Ig apple, the city that never sleeps. 
Hur som helst tänkte jag skriva ett tips inlägg, t.ex för såna som inte vart där som ska åka dit, såna som behöver tips!  Let's staaaaart! 
 
Det häftigaste är när man åker i bilen över bron inn mot stan, man ser alla bilar, alla höga hus, allting! 
Jag börjar med sightseeingen! Jag har varigt där två gånger, senaste gången satsade vi mer på shopping, eftersom vi redan gjort sightseeingen. En sak man nästan bara mååstee göra om man åker till New York är att åka upp i en skyskrapa. Jag förstår att de flesta tänker "men såklart att man åker upp i Empire State Buildning"' men själv tipsar jag om rockerfeller center, ett annat höghus som är nästannästan lika högt som Empire. Anledningen till att jag tipsar om rockefeller är att Empire ligger mitt emot rockerfeller. Alltså kan man se Empire jätte bra!
Jag rekomenderar att man gör det när det är bra väder, och absolut inte när det är dimma. Vi gjorde detta första tången vi var i New York!
 
En annan cool grej är att åka en färja runt ön där frihetsgudinnan står. Viktigt är då att det är bra väder, när vi gjorde detta var det kallt och mulet, vilket betyder att det var ännu kallare och ännu mulnare. Så, gör inte samma misstag ni! 
 
Man MÅSTE gå till Central Park! Man behöver liksom inte gå i hela parken. Det räcker med att gå i utkanten av parken, man får en upplevelse då också!
 
Shopping
Om ni letar efter märkes kläder till ett bra pris så ska ni åka till Woodbury, Woodbury är en outlet, världens största outlet faktiskt. Där finns det mesta! Tory Burch, Ralph Lauren, Michael Kors, Longchamp, Nike, Juicy Couture, Aéropostdale, och mycket mer! Det finns drygt 250 butiker där! Dock så är det ett heldags utflykt. Man får satsa på en hel dag, ämne det är helt klart värt det med tanke på att man tjänar på allt billigt man köper. Woodbury ligger 1-1,5 timme från Manhattan.
 
Soho kan man också hitta mycket. Det är dit man åker om man ska köpa Converse. Man kan hitta annat också, men inne vid 5th Avenue finns det inget sådant! Så Soho är ett annat bra tips! Oftast tar man Tunnelbanan dit, men man kan ocksåbta bussen. Man kan såklart gå också men det tar lite tid. 
 
Detta var de specifika delen, Man kan shoppa överallt, vart man än går blir det sightseeing ändå, Man ser jätte mycket av staden av att bara gå en liten bit. Jag kan nästan lova att man kan göra allt i New York. 
Det var nog allt jag hade att berätta om denna underbara resa!
 
Imorgon är det en ny dag, och den dagen börjar med en fotbolls match mot AIK. Wish me luck!
Hoppas ni gillade mitt inlägg! Puuss
 
Btw: Ni som löser den hör bloggen får gärna önska inlägg, alltså vad ni tycker att jag borde skriva om.
Taack! Puuuusss Puuuuuss
 
 
 
 
 

- New in

Kategori: Allmänt

Justin Bieber skal - 60:- // läppstift - 10:- // nagellack - 10:- st. 
 
 Som ni ser har jag köpt lite grejs idag, det var nämligen våramarknad här nere på stan. Det var väldigt mycket rea så jag köpte lite. Skalet köpte jag i ett sånt här stånd som brukar finnas på marknader, och nagellacken och läppstiften är köpta på Hemköp.. Hehe. Läppstiftet var typ "sommar rosa" ,ena nagellacket korall rött/orange, och det sista nagellacket var genomskinligt. Jag gillar allt väldigt mycket, men speciellt Justin såklart. Go' kväll på er alla! Puuusss.

Wanties

Kategori: Allmänt

 
Bild nr 1 - Hunters,  mathilde bl.a // Bild nr 2 - UGG, Eurosko bl.a // Bild nr 3 - Odd Molly, Jackie bl.a // 
Bild nr 4 - Jacka, Zara // Bild nr 5 - Michael Kors, Michael Kors officiel Store t.ex // Bild nr 6 - Klänning, BikBok // 
Bild nr 7 - Stickad Kofta, Zara // Bild nr 8 - Odd Molly, Jackie bl.a 
 

Sådär ja! Nu är mitt "Wanties kolage" färdigt. Här är iallafall saker som jag tycker är fina, top 8 på min "favorit lista" . Jag planerar inte att köpa något av detta men jag tycker att alla dessa saker är väldigt fina. Inte världens billigaste saker, men väldigt fint som sagt. 
 
Planerar nu att börja så smått gå och lägga mig, jag är ganska trött ikväll. Vi hörs imorgon igen, puuss
 
 

Dagens

Kategori: Allmänt

byxor - Dr. Denim (SALT) // Stickad tröja - Ralph Laren + t-shirt från Ralph Lauren 

Veckorevyn

Kategori: Allmänt

Nu ska jag läsa det senaste numret av Veckorevyn! Jag älskar verkligen Veckorevyn! Det är så många bra tips, och mode grejor, och sånt älskar jag. I det här numret är Angelica Blick på omslaget, som ni ser på bilden. Iallafall tänkte jag njuta av min tidning nu, och sedan bums ner i säng! Puuss

Ebba Hissar & Dissar

Kategori: Allmänt

Love spell Cherry blossom & peach // Secret charm honeysuckle & Jasmine 

Jag tänkte nu sådär på morgonen visa den bästa body splashen och den sämsta. Den som doftar godast är helt klart Secret Charm! Den luktar liksom så fräscht! Som en fräsch blomma! Också förstår inte alla tycker att
Love Spell luktar gott? Enligt mig luktar den frukt penicillin! Den luktar gott, men absolut inte den bästa!
 
Nu har jag "hissat & dissat" min bästa och sämsta body splash! Tänkte dra mig till skolan nu, ha en grym dag!
puusss

Låg standard

Kategori: Allmänt

shorts - H&M// Kofta - Juicy Couture// t-shirt - Ralph Lauren
skriver mer imorgon! Puusss
 

Igår & Idag

Kategori: Allmänt

 
 
Här har ni iallafall två bilder från igår. Bröllopet var trevligt och stället var trevligt, det låg vid en sjö, så man kunde gå ut på tre olika bryggor, två jätte stora bryggor och en liten. Då passade jag, Alice och Wilma på att ta massor av bilder. Jag försökte ladda upp flera bilder, men av någon anledningen gick inte det. 
Idag har jag städat. Jag skulle ha gått på träningen men jag hade sjukt ont från matchen igår så det gick inte. Sedan gick hela familjen ut och åt eftersom det är morsdag idag..  Puuss
 
 

Hiss VS Diss?

Kategori: Allmänt

Här har n ännu en tjuvtitt, fast med conversen kom med på bild också. Den här bilden blev inte lika sönderredigerad som de bilder jag la ut igår.. Som jag har sagt ett par gånger är det alltså detta jag ska ha på mig, gillar ni det ni ser? Hiss eller Diss alltså? Det får ni gärna kommentera. Nu om ca trekvart ska vi ge oss iväg mot bröllopet, bilder kommer att komma.
 
Som ni vet spelade vag match imorse, slutade med att Ebba låg fälld på marken med ett skoavtryck på ryggen eftersom en tjej lyckats trampa på mig. Dessutom blev det en förlust med 2-1. Men men, what to do? 
Det värsta är att ryggen på klänningen är så låg att man ser klänningen...  Nu ska jag be mamma göra en inbakad fläta, och sedan ska vi åka! Puuss
 
 
 

Klänning+Jacka

Kategori: Allmänt

 
Här får ni en liten tjuvtitt på kläderna jag ska ha på mig imorgon kväll.. Som ni ser så har jag sönder-redigerat bilderna, först var den för mörk, sedan var den för ljus, sedan var den för suddig osv, då blir det där resultatet efter en kvart.. Iallafall ska jag ha etta på mig + ett par låga vita converse, lockigt hår i en hästsvans. Tycker att det känns som en bra combo? Eller vad tycker ni? Jag gillar det iallafall. Tänkte bara visa en tjuvtitt nu sådär på kvällningen, så får ni ha en fortsatt trevlig kväll, det ska iallafall ja ha. Puusss
 
 
 
 

New York shopping

Kategori: Allmänt

    
 
opppss, som ni kanske ser så står det www.ebbasvita.blogg.se uppe i vänstra hörnet av videon, har glömt ändra det.. Så strunta bara i det..
 
Klappat och klart kanske man kan säga? Äntligen klaar. 
Iallafall så shoppade jag allt det där när jag var i New York. Om ni har någon fråga om priser, matrialet osv, så är det bara att kommentera. Jag är iallafall sjukt nöjd med allt jag köpt, hoppas också att ni gillar det! 
Jag hade också väldigt roligt i New York, jag tror och hoppas att jag lägger ut ett inlägg med tips om New York, vart jag tycker att man borde gå, vad ni borde testa osv. Det var allt om shoppingen och New York i detta inlägg..
Imorgon så har jag match på morgonen, och på kvällen blir det bröllop.. Jag ska ha på mig en vit klänning från abercrombie (klänningen i videon), en jeans jacka från strawberrie & ett par vita låga converse.. samma klänning som jag ska ha på skolavslutningen. Jag skulle gissa att jag lägger ut en där ni ser hur jag ser ut i klänningen.. ni kommer iallafall få se hur den ser ut på, eftersom jag troligtvis kommer att lägga ut bilder från bröllopet.. 
det var allt jag hade att skriva till er för tillfället.. Ciaaaooooo 
 
 
 
 
 

Home sweet home

Kategori: Allmänt

 
Nu har jag kommit hem från New York, saknar redan det stället... Men jag hade grymt kul och trevligt med mycket shopping. Vi var där i 5 dagar men hann med ganska mycket ändå. "Home sweet home" stämmer verkligen, Stockholm är ganska gulligt om man jämför med New York. Över ser ni lite bilder från resan, och alla är tagna med min mobil... Jag tror att jag gör två New York inlägg till (???) och lite bättre bildkvalité hoppas jag kommer med i det inlägget också. jag tror också att det blir en "Nyc shopping video" om allt går som det ska, heh. 
Somsagt hade jag mycket roligt och en väldigt trevlig resa, de här är förresten mitt första inlägg med min nya IPad mini som jag köpte i New York, funkar perfaaa. ha en fortsatt trevlig kväll alla. Puusss
 
 
 

New York, here i come

Kategori: Allmänt

Kan inte fatta att jag åker idag. För det gör jaag. Amerika, Usa, New York, Manhattan. 
Jag kanksee kan blogga där.. Annars gör jag new York inlägg när jag kommer hem.
Måste kila nu. FÖR JAG SKA ÅKA TILL NEW YORK. 
 

Nikon D5200 & Nikon 1J1

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
Hejsan Bloggiseen.. Har helt klart beslut ångest över vilken jag borde köpa av dessa två.. (om typ 4-9 månader?) 
Den överste Videon handlar om Nikon D5200 och den andre videon handlar om Nikon 1J1. Nikon D5200 är mer en systemkamera och lite meer funktioner osv, Nikon 1J1 är ungefär som en blandning av Systemkamera och en digital kamera, fast att den funkar nästan precis som en systemkamera. Fördelen med Nikon D5200 är att man kan fälla ut den där lilla skärmen och vända och vrida den på alla sätt, fördelen med Nikon 1J1 är att den kan ta 60 bilder i sekunden (!!!) Medans Nikon D5200 kan ta 5 bilder i sekunden. Hah, Ja det är en väldig skillnad det.. 
Priser: Nikon D5200 5 995:- (+18-55cm objektiv) // Nikon 1J1 3 995:- (+2 objektiv) 
 
Har sååå mycket beslutsångest om detta, så kommentera gäärnaa. Bye bye
pusspusspuss
 

Springtime

Kategori: Allmänt

 
HeeeeEEEeeEeej 
Skriver bara lite snabbt nu... Bilder från i Torsdags när jag och Wilma var ute och fotade. Har idag cyklat och varigt på ica. Ska äta nu så, heeeej dååå.
pusspusspuss

Idag & Igår

Kategori: Allmänt

Ivan Turina 1980-2013
 
Gåårdagen var väl bra.. Jag, Tuva, mamma ch Alice var på Aik-IFK Göteborg. Och Aik vaann.. Men dom missade två stycken straffar, och straffarna var i samma minut, men de blev kanske lite nervösa när dem tänkte "jag gör det här för Ivan".. osvosv. Jag, Tuva och Alice köpte en AIK tröjaa också.. What R U think? Jag gillar den iallafall... 
 
Idag så var det typ 25+ grader häär, häärligt, Och jag hade adidas mjukis byxor och en långarmad tröja, så det blev heeettt. Men en jäätte bra sak är att när jag kom hem så såg jag att jag hade jag en rand efter urringningen av tröjaaan. YAYY. 
 
Det är 9 dagar kvar till New York nu. AAAAAAAAAHHHHHHH. ensiffrigt... AAAAH. Ja, ni kommer att få ett
"NYC Guide" inlägg och ett "NYC shopping" inlägg /videoinlägg osvosv. Tänke visa lite bilder på gatan och hotellet och lite sånt i ett senare inlägg... Om jag orkaar.  
Det var nog allt jag hade på hjärtat. See U later Aligator..
pusspusspuss

Rest in Peace.

Kategori: Allmänt

liiitee driv bildeer baraaa.
Heeej, jag har inte skrivit på hela tre dagar så jag började känna mig lite blogg sugen.
 
Som jag antar att ni alla vet så ska alla AIK lag spela med en svart sorgbindel runt armen, just för att Ivan Turina, AIK målvakten har dött. 32 år gammal. Två barn och en gravid fru. Han var en grym målvakt och AIK behövde honom. Men igår natt, natten till fredagen, dog han. 
sååå hemskt. De säger att dem tror det var hjärtat, men nu så har dem blivit osäkra. 
Jag vet inte om ni har hört det, men någon gång i Maj så är det en AIK match, AIK-Dynamo Zagreb. Dynamo Zagreb var Ivans hem lag. och alla pengar som de tjänar på mtchen går till Ivans familj, den gravida frun och hans barn. Frun kan inte svenska eller engelska, så hon flyttar nog tillbaka till Kroatien. 
SÅ JAG TYCKER ATT ALLA SKA GÅ PÅ DEN MATCHEN. ticnet.com
 
Nog om allt negativt och till det positiva. OM 12 DAGAR ÅKER JAG TILL NEW YORK. kjhdjkhjdsbvdfmbvfdjgmdvbdvdjvbdmvbdmvb. AAAAAH sjukt taggad. 12 dagaaaar. Har vart dör förut och det var helt grymt, men denna gång blir det nog till och med bättre. 
 
Och så är det ju lång helg nästa heeeelg. YAAAAY. men jag ska vara i Dalarna alla fya dagar. och bara några dagar efter det så flyger vi ivääg.
 
Jag hade också match igår kväll. det blev 2-0 till oss. yay.. Mira gjorde båda mål, och jag och Paulina gjorde 1 assist var.. osvosvosv. Nu tycker jag att jag har skrivit väldigt mycket. Så jag skriver inget mer.
pusspusspuss

Efterlängtade Maj

Kategori: Allmänt

 
  
Tofflor från Accessorize 259:-
 
Hejsan alla som läser denna blogg.
Jag har inte bloggat sen i söndags, varigt upptagen.. Men jag kan säga att Dansuppvisningen som jag skrev om är näst nästa Söndag... Så jag hade missförstått hela grejen.. heh, så jag kunde gå på AIK matchen iallafall som tur var.. Jag orkar inte skriva om min måndag och tisdag.. Jag kan säga att jag firade Valborg på Skytteholm igår.
 
Men som alla vet, så är det ju 1 Maj idaag! Yay.. som jag har längtat. Maj är den månaden som jag brukar inviga mina shorts för året.. När tror ni att jag inviger mina shorts i år?.. Det vet inte ens jag.
Men det är faktiskt rätt så varmt, 10+ och vid kl 16 skulle det vara runt 12+. 
 
Som alla andra barn i Sverige så har jag ju ledigt idag, så jag passar på att ha min Cozy day, som jag antar att ni redan förstått om ni tittar på bilderna över. Jag bara ääälskar mina ugs tofflor från Accessorize som jag fick i julklapp, såå sköna. Till dem så har jag min rutiga pyjamas shorts och ett vitt linne, både skönt och matchar. 
Nu ska jag nog fortsätta kolla på massa butiker som finns i NYC och massa bloggar.. 
pusspusspuss